bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocatie
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bedankjes.jpg
Bedankjes
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
huwelijksnacht.jpg
huwelijksnacht
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
dansles.jpg
Dansles
kerkelijk-huwelijk.jpg
Voltrekking-Zegening


 

 

Voorbereidingstijd bij trouwen

 

Je hebt trouwplannen…. Dat is zeker. Want anders zou je deze pagina nu niet aandachtig lezen. Misschien is een van jullie beiden ook al op de knieën gegaan en heeft de ander volmondig JA gezegd. De eerste stap is dan gezet, maar nu begint het echte werk pas: De voorbereiding op de trouwdag! Wij geven je hier in ieder geval antwoord op de vraag: "Hoe lang van te voren moet ik beginnen aan de voorbereiding op het trouwen en de trouwdag"?
 

Bruidsfotografie jorik algra FotografieFoto: Bruidsfotograaf Jorik Algra

Wacht niet te lang

Hebben jullie de trouwdatum nog niet vast gelegd, dan kun je het beste uitgaan van tenminste 8 tot 10 maanden voor de trouwdatum. Mocht je meer tijd hebben dan 10 maanden voor de trouwdatum, begin dan al wel iets eerder met de belangrijkste onderdelen die toch wel de nodige tijd opeisen. Dat scheelt weer de nodige stress als er iets anders loopt dan je in gedachten had.
 

Trouwdatum versus trouwlocatie

Gemiddeld ligt de voorbereidingstijd dus op 8 tot 10 maanden. Maar neem zelf gewoon de tijd die jij denkt nodig te zijn of laat het afhankelijk zijn van jullie favoriete trouwdatum of periode.
Bij de start van de organisatie van de trouwdag zijn er 2 mogelijkheden om mee te beginnen. Op zich moet je als eerste de trouwdatum kiezen en vastleggen. Maar als jullie in ieder geval in 1 bepaalde trouwlocatie willen trouwen, informeer dan eerst naar de beschikbaarheid van die locatie. Zijn er data beschikbaar in jullie voorkeursperiode, maak dan direct een afspraak bij de trouwlocatie voor informatie, prijzen en een bezichtiging van de locatie. Als dit past binnen jullie wensen en budget, boek die locatie dan zo spoedig mogelijk. En hiermee heb je direct de trouwdatum vastgelegd.
 

De trouwkleding

De volgende stap die ook zo vroeg mogelijk moet worden gezet is het uitzoeken van de trouwjurk of andere trouwkleding, voor het geval dat een trouwjurk niet op jou of jullie van toepassing is. Je moet je in ieder geval eerst oriënteren via het internet, op bruidsbeurzen of in de glossy trouw-magazines. Daarna maak je een pasafspraak bij jouw favoriete bruidswinkel om de trouwkleding te passen. Omdat deze daarna ook nog besteld of gemaakt moet worden en daarna misschien nog iets moet worden aangepast, is het verstandig om tenminste 8 tot 10 maanden van te voren de focus op de trouwjurk of trouwkleding te richten.
Alle andere onderdelen van de voorbereiding op het trouwen, zoals de bruidsfotograaf, trouwringen en trouwkaarten, vergen iets minder tijd, maar maak vooral wel gebruik van de tijd die je beschikbaar hebt. Want te vroeg is nooit te laat!
 

Hair en Bride by Jeanet Trouwjurken VoorstFoto: By Jeanet

 

Tot slot

Al met al moet je dus in ieder geval rekenen op 8 tot 10 maanden, en bij voorkeur iets langer. Mocht je op een vrijdag willen trouwen en dan ook nog persé die ene droomlocatie willen boeken, dan is een jaar of iets langer zeker geen overbodige luxe om de trouwdatum vast te leggen en de locatie te boeken. Daarna heb je dan mooi ruim de tijd om in alle rust verder te gaan met de organisatie van de trouwdag.

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
190_190_vierkant_1.jpg Flevoland