bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocatie
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bedankjes.jpg
Bedankjes
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
huwelijksnacht.jpg
huwelijksnacht
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
dansles.jpg
Dansles
kerkelijk-huwelijk.jpg
Voltrekking-ZegeningSleur en trend in trouwlocaties

Jarenlang was het vanzelfsprekend dat de huwelijksvoltrekking plaats vond in de trouwzaal van het gemeentehuis of in het stadhuis. Er waren ook wel gemeenten die daar een klein stapje verder in gingen.


Vaak had zo'n gemeente dan 1 of enkele externe trouwlocaties die ook waren aangewezen als Huis der Gemeente. Meestal eigen gebouwen, een kerk of culturele locaties binnen de eigen gemeente, maar daar hield het dan ook wel mee op.

Trouwen in de 80's en 90's
In de loop van de jaren '80 en '90 stapten de a.s. bruidsparen steeds vaker uit de bestaande sleur als men ging trouwen en zo groeide de vraag naar alternatieven voor de bestaande trouwlocaties.
Diverse gemeenten zagen hun bruidsparen er met regelmaat voor kiezen om te trouwen in een andere gemeente als die wel een unieke trouwlocatie zoals een landgoed of kasteel in het bestand hadden. Dit was dan ook een goede reden om meer locaties aan te wijzen als officiële trouwlocatie... een trend was gezet!

Gemeenten als trendsetters of trendfollowers?
Met de overgang naar de jaren met het magische getal 2000 veranderde er veel, zo ook in de trouwenbranche. Het koop- en selectiegedrag van de a.s. bruidsparen veranderde drastisch en de bedrijven in de trouwenbranche werden gedwongen om hier in mee te gaan, of op den duur af te haken. Eigentijdse aanbieders liepen (en lopen nog steeds) als trendsetters voorop. Dit gold ook voor de trouwlocaties, omdat de vraag naar eigentijdse locaties met maatwerk voor grote, kleine, moderne, alternatieve, klassieke (etc..) gezelschappen snel groeide. Maatwerk en een persoonlijke touch werden de nieuwe trend in trouwen.

Zelf een trouwlocatie kiezen
Zoals gezegd moesten de gemeentes wel mee in de trend van uitbreiding van de trouwlocaties voor de wet en zo ontstond al snel het fenomeen van de trouwlocatie voor een dag. Bruidsparen kunnen zelf hun trouwlocatie in Nederland uitzoeken en deze laten aanwijzen als hun eigen trouwlocatie voor 1 dag. Trouwen op een boot, op het strand of zelfs buiten... het werd hiermee allemaal mogelijk. Dergelijke locaties dienen echter wel aan diverse voorwaarden te voldoen. Zo moet iedere locatie beschikken over sanitair, goede hygiëne, parkeergelegenheid, kleedruimte voor de ambtenaar van de burgerlijke stand, goede zeden, etc.. Een trend, gezet door de gemeenten en ontstaan vanuit de druk van de bruidsparen van nu!
Trendsetters of trendfollowers... Who cares??

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

190_190_vierkant_1.jpg Flevoland
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland