bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocatie
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bedankjes.jpg
Bedankjes
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
huwelijksnacht.jpg
huwelijksnacht
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
dansles.jpg
Dansles
kerkelijk-huwelijk.jpg
Voltrekking-Zegening


Trouwen in Montferland


Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met jouw partner officieel vast te leggen. Hebben jullie trouwplannen? Dan leg je eerst een verklaring af in de gemeente waar je gaat trouwen. 

Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wil je ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat het burgerlijk huwelijk gesloten is.

De gemeente Montferland is een groene gemeente met een landelijk karakter. Het is dan ook een bijzondere plek om te trouwen. Veel bruidsparen kiezen er bewust voor om juist hier elkaar het ja-woord te geven. Het schitterende landschap is heel geschikt om unieke trouwfoto's te maken. Ook als je in een andere gemeente woont, kun je ervoor kiezen om in Montferland te trouwen.

Getuigen

Bij de huwelijksvoltrekking moeten tenminste twee en maximaal vier getuigen aanwezig zijn. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Ook niet-Nederlanders kunnen getuigen bij een huwelijk. Bij de huwelijksaangifte geef je aan wie jullie getuigen zin en lever je een kopie van hun paspoort of identiteitskaart in (geen kopie rijbewijs). De gemeente kan, indien je dit wenst, getuigen beschikbaar stellen. Voor deze getuigen worden wel extra kosten in rekening gebracht.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Didam
• Voormalige gemeentehuis 's-Heerenberg
• Kasteel Huis Bergh
• Locatie naar keuze

Trouwen op een locatie naar keuze

Het is mogelijk om het huwelijk te laten voltrekken op een door jullie zelf uitgekozen locatie. Dit moet je schriftelijk bij het College van Burgemeester & Wethouders aanvragen. Hiervoor gelden enkele regels die je bij de gemeente kunt opvragen.

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand. De trouwambtenaren van de gemeente Montferland helpen je graag om samen van het officiële gedeelte een persoonlijke gebeurtenis te maken. Waar mogelijk houden zij rekening met jullie wensen. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Kosteloos trouwen

Gratis trouwen is mogelijk op maandag en dinsdag om 09.00 uur. De voltrekking vindt plaats in de spreekkamer van het gemeentehuis in Didam. Voor de kosteloze huwelijken en die volgens het € 114,00 tarief heeft het gemeentebestuur een aantal bepalingen opgesteld. Er zijn bijvoorbeeld beperkingen aan de duur van de voltrekking, de trouwambtenaar komt niet van te voren bij jullie op huisbezoek en er mogen geen video-opnamen worden gemaakt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.

Meer informatie over trouwen in Montferland

Gemeente Montferland
Bergvredestraat 10
6942 GK Didam
Tel: 0316 291391
Website: www.montferland.info
E-mail: gemeente@montferland.info

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
fox_banner_trouwlocatie.jpg Flevoland
190_190_vierkant_1.jpg Flevoland