bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocatie
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bedankjes.jpg
Bedankjes
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
huwelijksnacht.jpg
huwelijksnacht
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
dansles.jpg
Dansles
kerkelijk-huwelijk.jpg
Voltrekking-Zegening


Trouwen in Heumen


Willen jullie trouwen in de gemeente Heumen? Dan moet je dat vooraf bij de gemeente melden. Met deze melding geef je officieel aan de gemeente door dat je gaat trouwen. Je doet dat in de gemeente waar je gaat trouwen.

Melding voorgenomen huwelijk

Voordat je daadwerkelijk in het huwelijksbootje kunt stappen moet er eerst een melding van het voorgenomen huwelijk worden gedaan. Dit kan minimaal 4 weken tot maximaal 1 jaar voor de trouwdatum.

Trouwlocaties

Naast het gemeentehuis in Malden zijn er nog 7 goedgekeurde trouwlocaties waar je kunt trouwen. Iedere locatie biedt vele en verrassende mogelijkheden. Neem gerust contact op met de eigenaar of beheerder van de locatie voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.
• Landgoed Bergzicht-De Raaf
• Villa Klein Heumen
• NH Kerkje Overasselt
• De Muse
• Het Marishuis
• Het Buitencentrum
• Restaurant Vesta

Zelf locatie uitzoeken

Naast de vaste locaties is het ook mogelijk zelf een locatie te kiezen waar je wilt trouwen. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de locatie binnen de gemeentegrens van Heumen vallen, toegankelijk zijn voor in- of mindervaliden en er moet voldoende parkeergelegenheid zijn. Voor het trouwen op een zelfgekozen locatie moet je een aanvraag indienen bij de gemeente.

Trouwambtenaren

De huwelijken worden voltrokken door speciaal daarvoor aangestelde ambtenaren, de zogenaamde buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand (babsen). De gemeente Heumen heeft een aantal buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand.

Enkele weken voor het huwelijk neemt deze trouwambtenaar contact met je op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Je bespreekt samen met hem of haar hoe de voltrekking eruit gaat zien. In goed overleg is er heel veel mogelijk. Er zijn ook mogelijkheden om een trouwambtenaar voor één dag aan te wijzen. Bijvoorbeeld iemand uit je familie of kennissenkring. Hiervoor moet je wel wat formaliteiten regelen waaronder het noemen en beëdigen van diegene die het huwelijk gaat voltrekken. De trouwambtenaar van eigen keuze kan worden bijgestaan door een ervaren trouwambtenaar van de gemeente. De medewerkers van de afdeling Publiekszaken informeren jullie graag over de mogelijkheden en tarieven.

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

In de gemeente Heumen is het mogelijk om gratis te trouwen. Hiervoor zijn twee mogelijkheden.
1. Op maandagmorgen om 08.30 uur in de spreekkamer van afdeling Publiekszaken. De plechtigheid bestaat alleen uit de wettelijk voorgeschreven formaliteiten zoals het geven van het ja-woord, het onderteken van de akte door de partners en de getuigen en het uitreiken van het trouwboekje (voor het trouwboekje worden wel kosten in rekening gebracht). De hele voltrekking duurt ongeveer 10 minuten. In de spreekkamer is slechts plaats voor enkele gasten.

2. Op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur op het gemeentehuis van Heumen. De invulling van de ceremonie is hetzelfde als bij een betaald huwelijk. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: een van jullie beiden (of allebei) woont in de gemeente Heumen en jullie gezamenlijk inkomen is niet hoger dan 110% van het minimumloon. Je kunt hiervoor het aanvraagformulier kosteloos trouwen op de website van de gemeente gebruiken. Het aanvraagformulier kun je volledig ingevuld, ondertekend en voorzien van alle bewijsstukken inleveren bij de afdeling Publiekszaken.

Meer informatie over trouwen in Heumen

Gemeente Heumen
Kerkplein 6
6581 AC Malden
Tel: 024 3588300
Website: www.heumen.nl
E-mail: burgerzaken@heumen.nl

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
fox_banner_trouwlocatie.jpg Flevoland
190_190_vierkant_1.jpg Flevoland