bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocatie
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bedankjes.jpg
Bedankjes
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
huwelijksnacht.jpg
huwelijksnacht
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
dansles.jpg
Dansles
kerkelijk-huwelijk.jpg
Voltrekking-Zegening


Trouwen in Geldermalsen


Trouwplannen? Dan kun je met de gemeente Geldermalsen afspraken maken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de trouwlocatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de trouwceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Dit mogen minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen zijn.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Privé-locatie
• Rechthuis in Gellicum
• Polderhuisje acqouy

Trouwen, eigen locatie

Je kunt zelf kiezen waar de huwelijksvoltrekking plaats vindt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen jeook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Na aanvraag van een huwelijksvoltrekking op een bijzondere locatie, volgen de volgende stappen:
• De locatie wordt bezocht en er wordt gekeken of de opgegeven locatie aan de gestelde eisen voldoet zoals eisen van veiligheid, goede smaak en goede zeden.
• Is de locatie geschikt dan wordt er een voorstel aan het College B&W gedaan om de locatie voor de duur van de huwelijksvoltrekking als gemeentehuis aan te wijzen.
• Is het college akkoord dan ontvang je een overeenkomst die getekend moet worden door het bruidspaar en een afgevaardigde van de gemeente en door de eigenaar van de locatie.

Trouwambtenaren

Gemeente Geldermalsen heeft meerdere trouwambtenaren. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde ambtenaar dan kun je dat kenbaar maken bij het voorbereidingsgesprek. Doe dit direct bij het vastleggen van het huwelijk, dat voorkomt teleurstellingen. De trouwambtenaar neemt vier weken voor de trouwdatum contact met jullie op voor een kennismakingsgesprek. Bij een kosteloos huwelijk vindt er geen kennismakingsgesprek plaats. 

Het is ook mogelijk om het huwelijk te laten voltrekken door een familielid of vriend(in). Dien daarvoor een schriftelijk digitaal verzoek in bij het College van Burgemeester en Wethouders. De 'eigen trouwambtenaar' moet ook een schriftelijk verzoek doen. Als de verzoeken binnen zijn wordt de 'eigen trouwambtenaar' uitgenodigd op het gemeentehuis. Hij of zij krijgt uitleg over de werkzaamheden van de BABS en tekent een overeenkomst over de gemaakte afspraken. 

De 'eigen trouwambtenaar':
• wordt voor een dag, de trouwdag, benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Geldermalsen.
• krijgt geen vergoeding voor het voltrekken van het huwelijk.
• moet minimaal drie maanden voor de huwelijksdag aangevraagd worden.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Het is mogelijk om in de gemeente Geldermalsen gratis te trouwen. De huwelijksvoltrekking is dan op maandagochtend om 09.00 uur. De datum is afhankelijk van de beschikbaarheid (maximaal twee huwelijken per maandagochtend). Het is alleen mogelijk om gratis in de gemeente Geldermalsen te trouwen, als minimaal één van de twee een inwoner is van de gemeente Geldermalsen.

Omdat de huwelijksvoltrekking niet in de raadzaal plaatsvindt, is er een maximaal aantal gasten mogelijk. Naast de trouwambtenaar en de getuigen mag het echtpaar 8 gasten uitnodigen. Indien er wordt gekozen voor gemeente-ambtenaren als getuigen zijn hier wel kosten aan verbonden.

De voltrekking is kort (maximaal 10 minuten) en zakelijk. Er zal geen kennismakingsgesprek plaatsvinden met de trouwambtenaar. Wel is een melding van het voorgenomen huwelijk noodzakelijk. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn als er gekozen wordt voor een trouwboekje of als er een afschrift uit de burgerlijke stand nodig blijkt te zijn.

Valt jouw keuze op een gratis huwelijk in gemeente Geldermalsen? Neem dan altijd telefonisch contact op met het Klantencontactcentrum om een afspraak in te plannen voor de melding van het voorgenomen huwelijk.

Meer informatie over trouwen in Geldermalsen

Gemeentehuis Geldermalsen
Kuipershof 2
4191 KH Geldermalsen
Tel: 0345 586611
Website: www.geldermalsen.nl
E-mail: info@geldermalsen.nl

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
fox_banner_trouwlocatie.jpg Flevoland
190_190_vierkant_1.jpg Flevoland