bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocatie
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bedankjes.jpg
Bedankjes
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
huwelijksnacht.jpg
huwelijksnacht
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
dansles.jpg
Dansles
kerkelijk-huwelijk.jpg
Voltrekking-Zegening


 

Trouwen in Arnhem

 

stadhuis_arnhemFoto: Stadhuis Arnhem

Jullie willen gaan trouwen in de gemeente Arnhem.. Vanaf september 2015 hoeft je hiervan geen aangifte meer te doen. Je kunt hier nu een melding van maken aan de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze melding doe je rechtstreeks bij de gemeente waar jullie gaan trouwen.

Je kunt deze melding persoonlijk of schriftelijk doen. Wil je de melding persoonlijk doen, maak een afspraak bij de gemeente.

Bruidsfotografie_jorik_algraFoto: Jorik Algra Fotografie

Wat u moet weten voordat u een melding maakt 

Uiterlijk 4 weken voor het huwelijk maakt je een melding, de melding is 1 jaar geldig, dus binnen dat jaar moeten jullie trouwen. Als je niet binnen dat jaar gaat trouwen, dan moet er opnieuw een melding gedaan worden..
Om in Arnhem een melding te maken, moet je in Arnhem trouwen.
Als jullie beide niet in Nederland wonen, maar één van jullie heeft wel de Nederlandse nationaliteit, dan maak je de melding in de gemeente Den Haag.
Binnen 5 werkdagen na ontvangst van de schriftelijke melding nemen neemt de gemeente contact met je op om de melding door te nemen.
De datum voor het huwelijk kunt je reserveren via ons telefoonnummer 0900-1809 .  (Uitzondering is de Trouwkamer, deze kun je reserveren tijdens de afspraak of later bij het doornemen van de schriftelijke melding).
De wachttijd voor een gratis huwelijk 5 tot 6 maanden. 

gelderlandtrouwfotograaf_trouwenFoto: Gelderlandtrouwfotograaf.nl

Meenemen of meesturen bij melding

Geldig legitimatiebewijs van beide partners en een kopie legitimatiebewijs van de getuigen.
Volledig ingevulde meldingsformulier voorgenomen huwelijk
Meldingsformulier voorgenomen huwelijk 
Beiden in bezit van de Nederlandse nationaliteit, of je bezit de nationaliteit van een lidstaat van de Europese unie, of een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd.
Meldingsformulier voorgenomen huwelijk verblijfsrecht als jullie situatie anders is.
 Volledig ingevuld meldingsformulier voorgenomen geregistreerd partnerschap

Bruidsreportage_jorik_algraFoto: Jorik Algra Fotografie

Als u in het buitenland bent geboren, of je hebt een vraag, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum om je goed te laten informeren over de documenten die meegenomen moeten worden.
Eventuele vereiste toestemmingen (minderjarig en/of onder curatele gesteld).
De leges moet worden betaald  bij de melding van het voorgenomen huwelijk , doe je de melding schriftelijk dan ontvang je na ontvangst een factuur.

gelderlandtrouwfotograaf_bruidsreportageFoto: Gelderlandtrouwfotograaf.nl

Trouwlocaties

In Arnhem kun je kiezen uit verschillende trouwlocaties. De gemeente Arnhem beschikt zelf over drie eigen locaties. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie.

Trouwzaal van het Stadhuis

De grote zaal bevindt zich in het Stadhuis. Dit is een monumentaal gebouw, met veel architectonische bijzonderheden.

stadhuis_arnhem_trouwenFoto: Stadhuis Arnhem

Trouwkamer

De Trouwkamer is een sfeervolle ruimte in het Stadhuis van Arnhem. Kies je voor een eenvoudige plechtigheid, met vier getuigen en eventuele kinderen? Dan is de Trouwkamer een geschikte ruimte.

Vaste locaties

Naast de eigen trouwlocaties heeft de gemeente Arnhem een aantal vaste locaties aangewezen als trouwlocatie. Op deze locaties kunnen 365 dagen per jaar huwelijken voltrokken worden.

Als je een locatie heeft gekozen en je bent zeker van de datum en het tijdstip, maak dan eerst een afspraak met de trouwlocatie. Hiervoor kun je contact opnemen met de locatie zelf. Als dat is gelukt, kun je met de gemeente Arnhem een afspraak maken voor de huwelijksceremonie.

Trouwauto_GelderlandFoto: Trouwauto Gelderland

Locatie naar uw eigen keuze

In Arnhem kun je ook kiezen voor een locatie die niet als vaste locatie is aangewezen.

Dit wordt een 'vrije locatie' genoemd. Voorbeelden van vrije trouwlocaties zijn: het café om de hoek, jullie eigen huiskamer of een feestzaal. Een vrije locatie moet altijd in de gemeente Arnhem liggen.
Als je een locatie hebt gekozen en je bent zeker van de datum en het tijdstip, mak dan eerst een afspraak met de eigenaar van de trouwlocatie. Als dat is geregeld, kun je met de gemeente Arnhem een afspraak maken voor de ceremonie.
 
De vrije locatie dient wel  te voldoen aan de eisen van openbare orde en goede zeden.

Een vrije locatie kun je aanvragen door middel van het het aanvraagformulier. Dit formulier vind je op de website van de gemeente en kun je inleveren bij de melding.

Juwelier_Klaas_Oosterhof_ArnhemFoto: Juwelier Klaas Oosterhof

Tijden en tarieven

Een huwelijksvoltrekking binnen de openingstijden vindt plaats op maandag en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur en op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Voor een huwelijksvoltrekking buiten de openingstijden worden extra kosten berekend. Voor de actuele kosten, kun je het beste op de website van de gemeente kijken.

Huwelijksfotograaf_jorik_algraFoto: Jorik Algra Fotografie

Gratis trouwen

Je kunt kosteloos trouwen op maandagmiddag om 13.00 en 13.15 uur in de kleine zaal op het Stadhuis.

Trouwen en een GelrePas

Woon je in Arnhem en zijn jullie beide in het bezit van een GelrePas? Dan hoef je niet te betalen voor de huwelijksvoltrekking, welke vorm je ook kiest. Je kunt trouwen op dinsdag en woensdag, met of zonder ceremonie op één van de trouwlocaties van het stadhuis. 

gelderlandtrouwfotograaf_trouwfotoFoto: Gelderlandtrouwfotograaf.nl

Eventuele extra kosten

Zelfgekozen buitengewoon ambtenaar v/d burgerlijke stand voor 1 dag:
Reeds eerder een huwelijk voltrokken 
Nooit eerder een huwelijk voltrokken 
Huwelijksboekje of boekje partnerschapsregistratie (optioneel) 
Getuigen van de gemeente (per getuige) 
Annuleren van het huwelijk binnen 4 weken voor de huwelijksdatum  

* De wachttijd voor een kosteloze huwelijksvoltrekking op maandag om 13.00 of 13.15 uur bedraagt +/-  6 maanden.

Voor alle prijzen raad ik je aan de website van de gemeente te raad plegen.

trouwfotograaf_jorik_algraFoto: Jorik Algra Fotografie

Omzetting partnerschap in huwelijk

Als je een geregistreerd partnerschap hebt, kun je dit omzetten in een huwelijk. Je regelt de omzetting bij de ambtenaar van de burgerlijke stand, dit kan in elke gemeente in Nederland.

Voor de omzetting moet je een afspraak maken en een geldig legitimatiebewijs overleggen.

In tegenstelling tot de huwelijksvoltrekking of een partnerschapsregistratie heb je bij de omzetting van de partnerschap in een huwelijk geen getuigen nodig.

Je kunt ook vragen om een huwelijksceremonie (bijvoorbeeld in de Trouwzaal). Hier worden de leges voor in rekening gebracht.

De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk. Op dezelfde datum is het tot dan toe geldende partnerschap teniet gedaan. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken. Het omzetten van een huwelijk in een geregistreerd partnerschap (flitsscheiding) is vanaf maart 2009 niet meer mogelijk.

Hou er rekening mee dat de omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk niet altijd wordt erkend in het buitenland. De akte die wordt ondertekend heet een omzettingsakte en niet een huwelijksakte.

gelderlandtrouwfotograaf_trouwen_huwelijkFoto: Gelderlandtrouwfotograaf.nl

Trouwen in het buitenland

Willen jullie in een ander land trouwen? Dan heb je in sommige gevallen een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig.

Huwelijksbevoegdheidsverklaring

Dit is een internationaal document waarin staat dat jullie volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Je hebt deze verklaring alleen nodig als hier specifiek om wordt gevraagd. Bijvoorbeeld als je wilt trouwen in een land waar een huwelijksbevoegdheidsverklaring verplicht is.

trouwfotograaf_jorik_algra_gelderlandFoto: Jorik Algra Fotografie

De verklaring wordt afgegeven

Als ten minste één van jullie de Nederlandse nationaliteit heeft.
Aan degene die in Nederland woont of gewoond heeft, door de ambtenaar van de burgerlijke stand van de huidige of laatste woonplaats in Nederland.
Aan degene, die niet in Nederland woont en nooit heeft gewoond, door het hoofd van de diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging van Nederland in het land waar het huwelijk wordt voltrokken.

Waar vraag ik het aan?

Bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Woon je  momenteel in het buitenland, dan vraag je de verklaring aan bij de gemeente in Nederland waar je het voor het laatst stond ingeschreven.

gelderlandtrouwfotograaf_bruiloftFoto: Gelderlandtrouwfotograaf.nl

Hoe vraag ik het aan?

Via een contactformulier  op de website van de gemeente vraag je om een huwelijksbevoegdheidsverklaring. In dit bericht vermeldt je het adres waar je de verklaring op wilt ontvangen en sluit je kopieën bij van de volgende documenten:

Legitimatiebewijs van jullie beide.
Woon je en/of je partner in het buitenland, dan heb je ook een recent afgegeven verklaring van officiële woonplaats met vermelding van de nationaliteit en burgerlijke staat nodig.
Als de noodzakelijke gegevens voor het huwelijk niet geregistreerd zijn in de basisregistratie personen (BRP), dan wordt er gevraagd naar de volgende documenten:

Een recent afschrift van de geboorteaktevan jullie beide
Ben je eerder getrouwd geweest? Dan heb je een bewijs nodig dat je niet meer getrouwd bent. (Echtscheidingsakte/vonnis of overlijdensakte vorige echtgeno(o)t(e).)

trouwfotograaf_jorik_algra_huwelijksfeestFoto: Jorik Algra Fotografie

Let op!
Documenten uit het buitenland die niet in de Nederlandse, Franse, Duitse of Engelse taal zijn opgesteld moeten zijn vertaald in het Nederlands door een beëdigd vertaler in Nederland.
Documenten uit bepaalde landen moeten een legalisatie of apostille hebben. Een apostille is een versnelde procedure, er is geen verdere legalisatie nodig. Het document is te gebruiken in alle landen die zijn aangesloten bij het apostilleverdrag. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
Onder curatele gesteld? Vergeet niet eerst toestemming te regelen van de curator.

Meer informatie over trouwen in Arnhem

Stadhuis Arnhem
Koningstraat 38
6811 DG Arnhem
Tel: 0900 1809
Website: www.arnhem.nl
E-mail: gemeente@arnhem.nl

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

190_190_vierkant_1.jpg Flevoland
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
fox_banner_trouwlocatie.jpg Flevoland