bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocatie
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bedankjes.jpg
Bedankjes
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
huwelijksnacht.jpg
huwelijksnacht
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
dansles.jpg
Dansles
kerkelijk-huwelijk.jpg
Voltrekking-Zegening


 

Trouwen in Apeldoorn

 

stadhuis_ApeldoornFoto: Stadhuis Apeldoorn

Willen jullie in Apeldoorn trouwen? Dan kun je hiervoor telefonisch een datum reserveren. Minimaal 14 dagen voor het huwelijk moet je een melding maken bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Wij adviseren wel om de melding minimaal 6 weken voor de gewenste trouwdatum te doen. De melding is 1 jaar geldig. Trouwen jullie niet binnen het jaar, dan moet je opnieuw de melding doen voor het voorgenomen huwelijk.

Datum van trouwdag aanvragen

Het reserveren van een datum en trouwlocatie kan niet online. Je kunt hiervoor telefonisch contact met de burgerlijke stand opnemen via telefoonnummer 14 055. Als je liever aan de balie komt om de datum te reserveren of je hebt nog een aantal vragen over het huwelijk,dan kun je hiervoor online een afspraak maken.

Raadhuis_apeldoornFoto: Raadhuis Apeldoorn

Melding van het voorgenomen huwelijk

Voordat jullie in het huwelijksbootje stappen, moet je hiervan een melding maken bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze melding maak je in de gemeente waar jullie gaan trouwen. De gemeente controleert vervolgens of jullie aan de voorwaarden voldoen om te trouwen.

Wonen jullie allebei buiten Nederland en is in ieder geval 1 van jullie Nederlander, dan maak je de melding van het voorgenomen huwelijk in de gemeente Den Haag. Zij sturen de melding dan door naar de gemeente Apeldoorn. Zodra de gemeente deze meldingsformulieren heeft ontvangen en alle documenten zijn akkoord, dan kun je bij de gemeente Apeldoorn een datum reserveren voor de huwelijksceremonie.

Solo_Per_LuiFoto: Solo Per Lui

Je kunt op 2 manieren een melding doen van het voorgenomen huwelijk;

* Je kunt ook schriftelijk een melding doen van het voorgenomen huwelijk, daarvoor moet er een formulier worden ingevuld. "meldingsformulier van voorgenomen huwelijk" Deze vind je op de website van de gemeente.
Het formulier met de kopieën van geldige identiteitsbewijzen van aanstaande echtgenoten en getuigen kun je e-mailen naar burgerlijkestand@apeldoorn.nl of sturen naar postadres, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn.

* Je kunt ook online een afspraak maken om de melding van het huwelijk aan het loket van het Stadhuis te doen. 
Documenten die je nodig hebt bij een (persoonlijke of schriftelijke) melding zijn:

Kopie van een geldig paspoort/identiteitskaart van jullie beiden
Kopie van een geldig paspoort/identiteitskaart/rijbewijs van de getuigen. Bij een huwelijk moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn. Als je geen eigen getuigen wilt meenemen, kan de gemeente getuigen beschikbaar stellen. Aan deze gemeentegetuigen zijn wel kosten verbonden 
Kom je persoonlijk in het Stadhuis de melding doen? Neem dan een ingevuld getuigenformulier mee (deze vind je ook op de website van de gemeente).
Eventueel het formulier akkoordverklaring trouwen op locatie als je op een eigen gekozen locatie trouwt
Als je langs komt voor de melding, dan heeft het de voorkeur dat je gelijk aan het loket de huwelijksleges betaalt. 

TZ_Trouwringen_ArnhemFoto: TZ Trouwringen

Voorwaarden om de melding schriftelijk te doen

Het is niet mogelijk om de melding van het huwelijk schriftelijk op te sturen als:

Je in het buitenland bent geboren
Je eerder in het buitenland gehuwd of gescheiden bent
Je eerder in het buitenland een geregistreerd partnerschap bent aangegaan of deze is ontbonden
Je niet de Nederlandse nationaliteit hebt.

De gemeente heeft dan meer gegevens van je nodig. Het is verstandig om tijdig te informeren of er aanvullende documenten nodig zijn en aan welke eisen deze moeten voldoen. Houd er wel rekening mee dat het soms lang duurt voordat al deze documenten in jouw bezit zijn. 

Oldtimer_Aanstaande_VervoerserviceFoto: Aanstaande Vervoerservice

Trouwambtenaren

De gemeente Apeldoorn telt een aantal trouwambtenaren die het huwelijk kunnen voltrekken. Je mag zelf een voorkeur uitspreken voor de trouwambtenaar die jullie huwelijk voltrekt. De gemeente houdt zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeur, op basis van beschikbaarheid. De aangewezen trouwambtenaar neemt contact met jou op om een afspraak te maken voor een gesprek. Zo krijgt de huwelijksvoltrekking een zo persoonlijk mogelijk karakter.

BABS_Trouwambtenaar_Hetty_WennekendonkFoto: Trouwambtenaar Hetty Wennekendonk

Kosten

Voor de melding van een voorgenomen huwelijk zijn geen kosten aan verbonden.

De kosten van het voltrekken van een huwelijk door een (buitengewoon) trouwambtenaar zijn afhankelijk van de dag, het tijdstip en de locatie. Voor de actuele prijzen kun je het beste op de website van de gemeente Apeldoorn kijken.

Gratis trouwen

Op dinsdag om 08.30 uur en om 09.00 uur kan er gratis getrouwd worden. Dit vindt plaats in een spreekkamer in het stadhuis zonder toespraak of bode en met een beperkt aantal personen (de getuigen).

Voor een locatie buiten het Raadhuis betaal je de kosten die zijn afgesproken met de gekozen trouwlocatie. Verder komen er nog kosten overheen voor het trouwboekje.

DJ_AganoFoto: DJ Agano

Voorwaarden om te kunnen trouwen in Apeldoorn

Om te kunnen trouwen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Jullie beiden moeten 18 jaar of ouder zijn.Jullie mogen niet al met iemand anders zijn getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebben
Onder curatele? Dan hebt je toestemming nodig van de curator of de kantonrechter
Bepaalde familieleden mogen niet met elkaar trouwen. Het gaat om ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen en broers en zussen.
Voldoe je niet aan de voorwaarden voor een huwelijk? Dan kan de minister van Veiligheid en Justitie (VenJ) toestemming geven om toch te trouwen. Bijvoorbeeld als de personen die willen trouwen broer en zus van elkaar zijn door adoptie. Dit heet huwelijksdispensatie.

Kapel_Caesarea_trouwlocatie_gelderlandFoto: Kapel Caesarea

Verschillen huwelijk en geregistreerd partnerschap

Een geregistreerd partnerschap is juridisch vergelijkbaar met een huwelijk

Een geregistreerd partnerschap kan buiten de rechter om eindigen. Voorwaarde is wel dat jullie beide eens zijn en dat er geen minderjarige kinderen zijn. Voor ontbinding van een huwelijk moet je altijd naar de rechter. Verder kent het geregistreerd partnerschap geen scheiding van tafel en bed en het huwelijk wel
Als u trouwt, geeft u het jawoord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht.

Kasteel_en_Kapel_Ter_Horst_HuwelijksvoltrekkingFoto: Kasteel ter Horst

Gelijk geslacht

Gehuwde paren en geregistreerde partners van gelijk geslacht moeten er rekening mee houden dat buitenlandse instanties hun huwelijk niet altijd accepteren, gelukkig zijn komen er steeds meer landen bij die dat wel doen.. Bij een langer verblijf of emigratie is het dan ook belangrijk hierover tijdig een deskundig juridisch advies in te winnen, 

Getuige wijzigen

Je kunt de getuigen die je hebt aangemeld altijd wijzigen bij de bali, maar neem dan wel een gelding identiteitsbewijs mee, van de getuigen en jezelf.

Disco_Service_ApeldoornFoto: Disco Service Apeldoorn

Trouwlocaties

De gemeente biedt het stadhuis en Raadhuis aan als trouwlocatie. Je kunt ook kiezen voor een eigen locatie'. De voltrekking en de locatie moeten aan deze voorwaarden voldoen:

De huwelijksvoltrekking is openbaar
De locatie voldoet aan de veiligheidseisen
De locatie draagt de goedkeuring van de gemeente.

Er zijn 2 hele mooie goedgekeurde locaties die wij jullie echt kunnen aanraden, dat zijn: Kasteel ter Horst en
Kapel Caesarea. Beide locaties hebben ervaring met huwelijken.

kasteel_ter_horst_trouwen_gelderlandFoto: Kasteel ter Horst

Als je kiest voor één van deze locaties, dan heeft de gemeente wel eerst het formulier "akkoordverklaring trouwen op locatie" , nodig voordat ze de trouwdatum kunnen vastleggen.

Beschikt de trouwlocatie die jullie hebben uitgekozen over de gelegenheid om ook buiten trouwen en willen jullie hier gebruik van maken, vraag dan de voorwaarden hiervoor op bij de burgerlijke stand.

Het strooien van confetti of rijst is bij het Stadhuis en het Raadhuis niet toegestaan! Dit ivm het volgende bruidspaar die eventeel na jullie zou kunnen komen. Is er wel confetti of rijst is bij het Stadhuis en het Raadhuis gestrooid, dan kunnen er eventuele kosten voor het schoonmaken hiervan in rekening worden gebracht bij het bruidspaar.

Kapel_Caesarea_trouwen_in_gelderlandFoto: Kapel Caesarea

Het raadhuis als trouwlocatie

De ligging van het Raadhuis, tussen het Marktplein en het Raadhuisplein, leidt tot een aantal beperkingen, zoals: 

Er is alleen plaats voor de trouwauto op het Raadhuisplein
Meestal is er voor de volgauto's ruimte op het Marktplein; een ontheffing voor parkeren is door middel van parkeerkaarten verkrijgbaar
Vanwege de zaterdagmarkt, is er die dag nooit ruimte voor het parkeren van volgauto’s op het Marktplein. Verder zijn er regelmatig activiteiten op het Markt- en Raadhuisplein zoals een kermis, antiekmarkt of braderie. 

Het is aan te raden om goed na te kijken dat er op jullie trouwdag geen speciale activiteiten zijn gepland. Informeer naar de activiteitenplanning en mogelijkheden als jullie trouwdatum wordt geboekt bij de gemeente Apeldoorn!
Aan de zijde van het Raadhuisplein bevindt zich de ingang van de trouwzaal. Deze zaal is alleen bij trouwerijen geopend. Aan de zijde van het Marktplein kunnen mensen die minder goed ter been zijn met de lift naar de trouwzaal toe. 

Raadhuis_apeldoorn_gelderlandFoto: Raadhuis Apeldoorn

Tip van TrouweninGelderland.nl

In de gemeente Apeldoorn zijn voldoende trouwbedrijven, maar er zijn er ook een paar die wij van TrouweninGelderland.nl echt kunnen aanbevelen. Dat zijn de onderstaande trouwbedrijven:

Stralend Middelpunt | Weddingplanner voor als je te druk bent om een trouwdag te organiseren
TZ Trouwringen Apeldoorn - Arnhem | Voor mooie trouwringen kun je bij deze juwelier terecht
Disco Service Apeldoorn | Verzorgt disco shows met bruiloftmuziek, een leuke lichtshow en lichteffecten
Kasteel ter Horst | Trouwen in een mooie, sprookjesachtige omgeving

Wij wensen jullie heel veel succes met de voorbereiding van jullie huwelijk en heelveel geluk!

Meer informatie over trouwen in Apeldoorn

Stadhuis Apeldoorn
Marktplein 1
7311 LG Apeldoorn
Tel: 055 5801555
Website: www.apeldoorn.nl
E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

190_190_vierkant_1.jpg Flevoland
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
fox_banner_trouwlocatie.jpg Flevoland